fbpx

Deze week zetten wij graag Lieke de Bever in het zonnetje. Lieke is oud topsporter en inmiddels mindset coach voor ondernemers en aanpakkers. In onze ogen is Lieke een echte vrouw met LEF omdat zij na de zoveelste tegenslag van een blessure, niet bij de pakken neer is gaan zitten en inmiddels haar eigen bedrijf is gestart. Ben je benieuwd naar Lieke haar verhaal? Lees dan snel verder!

Wat doet Lieke precies?

Lieke is oud topsporter (voetbal) en voeding & mindset coach voor ondernemers en aanpakkers! Zij helpt mensen om de fitste versie van zichzelf te worden, zodat zij het beste uit zichzelf en hun activiteiten kunnen halen. Lieke is van mening dat er teveel onwetendheid en verkeerde informatie is op het gebied van voeding, terwijl dit een enorme impact heeft op onze algemene gezondheid. En daar wilde zij wat aan doen! Inmiddels is het haar persoonlijke missie geworden om zo veel mogelijk juiste informatie te verspreiden en mensen doormiddel van 1 op 1 voedingscaching te helpen om hun voedingspatroon te verbeteren.

Wat is Lieke haar allergrootste droom?

Het is Lieke haar droom om haar bedrijf uit te laten groeien tot een autoriteit op het gebied van voeding. Zij wil erom bekend staan dat je voor de juiste informatie bij haar moet zijn. Het is haar missie om individuen te helpen om zich fitter, sterker, energieker en gezonder te voelen. Daarnaast heeft Lieke een grote passie voor reizen en kan zij haar online coaching combineren met reizen. Reizen haalt het beste in Lieke naar boven en dit zal dus weer ten goede komen in haar bedrijf!


Wat heeft Lieke doen besluiten om al haar LEF bij elkaar te rapen?

24 jaar, een afgeronde master en veel blessures waardoor zij niet meer op het hoogste niveau kon sporten. Lieke had het gevoel dat zij in het leven op geen enkel gebied werd uitgedaagd, terwijl zij hier zo hard op zoek naar was. Haar vriend stelde voor om een jaar naar Australië te gaan om te kijken wat het Australische leven voor hun te bieden had. Hierdoor kon zij in één keer uit de sleur van haar Nederlandse leven stappen en vanuit een ander perspectief bekijken wat zij precies uit haar leven wilde halen. En dit is voor Lieke echt de allerbeste keuze ooit geweest! Lieke werd gewaardeerd om haar persoonlijkheid en niet om haar prestaties en maakte daardoor persoonlijk een grote verandering door. Zij ondervond dat het leven maakbaar is en dat je er uit kunt halen wat erin zit, als je maar het LEF hebt om een verandering te maken! Australië heeft ervoor gezorgd dat Lieke de ruimte had om na te denken over wat zij nu precies wilde doen. Diep van binnen wist zij dat het haar purpose was om haar eigen voeding en mindset coaching bedrijf te beginnen. In Australië is het eerste zaadje gelegd voor haar eigen bedrijf en daar werkt zij nu iedere dag aan!

Wanneer was het leef met LEF moment van Lieke om er ook echt voor te gaan?

Lieke werkte in een café in Australië, had leuke collega’s en voetbalde in een team in Sydney op het een na hoogste niveau. Lieke genoot van het leven, de sociale contacten en alle dingen die zij deed. Maar op 31 maart 2019 kwam het leven van Lieke op zijn kop te staan. Zij scheurde haar kruisband af tijdens een wedstrijd. Haar leven waar zij zo ontzettend van genoot, stortte in één keer in elkaar. Daar zat ze dan, alleen in een appartement in Sydney, zonder familie en vrienden, zonder werk en een sociaal leven. In plaats van bij de pakken neer gaan zitten, besloot zij dat dit een teken moest zijn. Het bedrijf waar zij altijd al van droomde, moest zij nu echt van de grond gaan krijgen. Dit was het juiste moment en dit is wat Lieke erover zei: ‘Als je denkt dat het ergste je overkomt, dan komt het dus alsnog goed als je je schouders er maar onder zet!’

Wat Lieke jou zou willen meegeven

Lieke: ‘Durf eerlijk naar jezelf te zijn en na te gaan of je echt gelukkig bent met het leven dat tje leidt of dat je liever iets anders zou willen doen. Je passie is het mooiste dat je bezit en door daar mee bezig te zijn haal je niet alleen het beste uit jezelf naar boven, je kunt hier ook anderen mee helpen. Laat je niet tegenhouden door ogenschijnlijke verplichtingen die je denkt te hebben. Het zijn vooral je beperkende gedachten die je tegenhouden om echt een verandering te maken. Het is het allerbelangrijkste dat jij gelukkig bent en niet dat je je baas, je vriendinnen of je partner te vriend houdt ten koste van je eigen geluk’.

Tip van Lieke

Bedenk je wat het ergste is wat je zou kunnen overkomen. Dat je weer thuis bij je ouders moet wonen? Dat je collega’s je niet meer aardig vinden? Misschien kijken ze wel onwijs tegen je op en denk je alleen maar dat ze niet meer aardig vinden als je je baan opzegt. Sta hier eens goed bij stil en spring in het diepe. If you don’t try you won’t know!

Leef met LEF

Lieke heeft het LEF getoond om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Zij heeft het LEF getoond om zichzelf de ruimte te gunnen om na te denken over wat zij precies uit het leven wilt halen. Lieke heeft het LEF getoond om naar haar gevoel te luisteren. En zij heeft het LEF getoond om er met de volle 100% voor te gaan en leeft inmiddels haar droomleven! Wil je meer weten over Lieke? Klik dan hier. Met een Leef met LEF mindset maak jij het verschil om je dromen na te jagen. LEF jij met ons mee?

Voor meer inspirerende verhalen van vrouwen met LEF, klik hier. Zij hebben allemaal het LEF gehad om voor zichzelf te kiezen en leven inmiddels hun droomleven!

Liefs,

Chantal & Naomi