fbpx

Deze week zetten wij graag Marleen in het zonnen. Wij volgen Marleen al een tijdje en hebben zoveel bewondering voor de weg die zij aflegt. De stappen die zij binnen haar tijd als coach bij Personal Body Plan heeft gezet, heeft zij inmiddels omgezet in het opzetten van haar eigen bedrijf. In onze ogen is Marleen een echte vrouw met LEF! Een vrouw die ondanks alle obstakels die zij tijdens haar leven is tegen gekomen, tóch de hoop nooit is verloren. Iemand die van alle obstakels heeft geleerd en het LEF heeft gehad om zichzelf en al haar angsten aan te kijken. Inmiddels weet zij 100% wie zij is en waar zij voor staat. Ben jij benieuwd hoe zij dat heeft gedaan? Lees dan snel verder!

Wat doet Marleen precies?

Inmiddels is Marleen haar eigen bedrijf gestart: Mindset Up. Maar voordat zij haar eigen bedrijf startte, begeleidde zij als Personal Body Plan coach drie jaar lang vrouwen die wilden werken aan de beste versie van zichzelf. Daarbij focuste zij op de gebieden: gedrag, voeding, training en herstel. Waar bijna iedereen met een fysiek doel startte, kwamen er tijdens het proces altijd mentale issues naar boven. Mindset is alles! Volgens Marleen is het dan ook lastig om een fysiek doel te behalen wanneer het mentaal niet goed zit. En dit fascineerde haar zo erg dat zij verschillende opleidingen is gaan volgen, ontelbare boeken heeft gelezen en zelf ook met een coach aan de slag is gegaan.

Met dit fundament is zij haar eigen bedrijf: Mindset Up gestart. Met Mindset Up biedt zij mindset versterkende coaching en evenementen aan, aan vrouwen. Marleen heeft al een aantal inspiratiesessies gegeven en is gestart met een pilot coach traject om te onderzoeken hoe zij haar diensten wil gaan vorm geven. En dit doet zij allemaal om stapje voor stapje beter bij haar eigen missie en visie te komen.

Inmiddels is Marleen haar 12-weekse coachtraject gestart: Lift your mindset up! Een traject voor moeders die, wanneer de kids wat groter zijn en naar school gaan, op een punt komen dat er weer ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling, maar die niet weten waar te beginnen. Tijdens dit coachingstraject leer je bewust naar binnen te keren, breek je belemmerende overtuigingen af en hervind je je balans om een blijer leven te kunnen leiden. Dit traject bestaat uit een online leeromgeving, 1-op-1 coaching en een live dag.

Wat zijn Marleen haar dromen? 

Marleen droomt er van om heel veel vrouwen te helpen, te motiveren en te inspireren om meer te gaan doen waar ze blij van worden. Want ook zij ziet dat wij vrouwen ons zo ontzettend klein kunnen houden! Marleen gaat als een speurhond opzoek naar pijnpunten en weet jou tegelijkertijd het vertrouwen te geven om ervoor te zorgen dat jij dingen vanuit een ander perspectief kunt gaan bekijken. En juist dat zorgt voor zoveel vrijheid en blijheid en dat gunt Marleen iedereen!

Het is Marleen haar droom om vrouwen te zien opbloeien, meer plezier zien maken, geluk gaan ervaren en dit ook gaan uitstralen. Dat is wat haar voldoening geeft en dat is waar zij veel meer van wil!

Wat heeft Marleen doen besluiten om al haar LEF bij elkaar te rapen?

Marleen is niet zomaar gekomen tot waar zij nu is gekomen. Zij heeft een heel bewogen leven gehad waarin zij flink wat voor haar voeten heeft gekregen. Op 12-jarige leeftijd verloor Marleen na een vijfjarige strijd tegen kanker, haar moeder. Haar vader was al uit beeld en na het overlijden van haar moeder werd zij opgenomen in het gezin van haar oom en tante aan de andere kant van het land. Dit was een hele omschakeling en al helemaal als je beseft dat dit allemaal in de puberteit gebeurde. Marleen had weinig zelfvertrouwen, vluchtte weg voor haar gevoelens in drank en drugs en maakte haar opleiding niet af. Op haar 21ste ging zij het huis uit, maar ook dat zorgde niet voor verbetering. Het leven bleef uitdagingen voor haar voeten werpen (lees: chronische ziekte, een lastige relatie, het kwijtraken van haar baan en uiteindelijk raakte zij ook nog eens haar huis kwijt).

Marleen rende constant weg voor al haar angsten, maar toen zij kinderen kreeg, werd zij gedwongen om naar zichzelf te kijken. Vanaf dat moment is de reis van persoonlijke ontwikkeling voor haar gestart. Een voor een heeft zij haar angsten onder de loep genomen in plaats van er voor weg te rennen. En beetje bij beetje durfde zij door haar angsten heen te breken. Het zelfvertrouwen van Marleen groeide en stap voor stap vond zij zichzelf terug. Inmiddels staat zij 100% voor wie zij is, kan zij loslaten wat anderen over haar denken en is zij hard op weg om al haar dromen werkelijkheid te maken. Voor zichzelf én voor haar kinderen!

Wanneer was het leef met LEF moment om er ook echt voor te gaan?

Ondanks dat het weglopen van haar angsten haar veel heeft geleerd, heeft het haar verder nooit verder gebracht. Marleen: ”Je angsten vertellen je zoveel en eigenlijk zijn ze je kompas! Dat inzicht en het inzicht dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn geluk, dat ik daar zelf invloed op heb, heeft me doen besluiten mijn dromen na te jagen”

Maar het echte keerpunt was het moment dat Marleen moeder werd. Daarvoor was het proces wel al in gang gezet, maar vanaf het moment dat zij moeder werd, zorgde voor het laatste zetje in de rug die zij nodig had. Marleen wil een voorbeeld zijn voor haar kinderen en ze laten zien dat alles mogelijk is. Dat bang zijn niet erg is, maar dat je zoveel kunt bereiken als je jezelf niet laat leiden door die angsten! En precies dat wil zij niet alleen haar kinderen maar ook anderen meegeven!

Wat Marleen jou zou willen meegeven

”Accepteer dat angsten erbij horen, maar accepteer niet dat je jezelf klein houdt door die angsten. Je hoeft het niet alleen te doen, er zijn zoveel manieren om met hulp door je angsten heen te breken! We hebben niet altijd invloed op wat ons overkomt, maar wel hoe we er mee omgaan. Besef dat je áltijd een keuze hebt en jij zelf verantwoordelijk bent voor jouw geluk. Investeer in jezelf, sta wat vaker stil bij jezelf en wat jíj wilt!”

Leef met LEF

Marleen heeft ondanks haar heftige jeugd en alle obstakels nooit de hoop verloren. Zij heeft van alle obstakels geleerd en heeft het LEF gehad om met zichzelf en haar angsten aan de slag te gaan. Inmiddels deelt zij alle lessen die zij in het leven heeft geleerd met andere vrouwen om hun droomleven na te jagen. Met een Leef met LEF mindset maak jij het verschil om je dromen na te jagen. LEF jij met ons mee?

Voor meer inspirerende verhalen van vrouwen met LEF, klik hier. Zij hebben allemaal het LEF gehad om voor zichzelf te kiezen en leven inmiddels hun droomleven!

Liefs,

Chantal & Naomi