fbpx

Monique was iemand die graag hield van een drankje, sigaretje en wat bijna dagelijks aan het stappen na haar werk in de horeca. Zij had een baan als leidinggevende van een restaurant, een eigen huis en fijne vrienden om haar heen. Toch raakte Monique een aantal jaar geleden in een burn-out. Ben je benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder!

Wat doet Monique precies?

Naast dat Monique moeder is van een prachtige dochter en vrouw van Hans, heeft zij haar online coachpraktijk opgezet. Monique coacht ambitieuze vrouwen die willen ontdekken wat hun pas is. Zodat deze vrouwen hun dromen en verlangens waar kunnen maken. Dit doet zij door eerst te werken aan je energieniveau en mindset. Hierdoor kun je ontdekken wat je passie is zodat jij in actie kunt komen om je droomdoelen te bereiken!

Wat is Monique haar allergrootste droom?

Het is Monique haar allergrootste droom om veel van de wereld te kunnen zien met haar gezin. Daarnaast wil zij graag in veel gezondheid leven en streeft zij ervoor dat alle vrouwen in Nederland stoppen met zichzelf klein te houden. Met haar coaching zorgt zij ervoor dat vrouwen betekenisvol gaan leven, zichzelf op de eerste plek gaan zetten en hun hart volgen.

Wat heeft Monique doen besluiten om al haar LEF bij elkaar te rapen?

Monique werkte in de horeca, ging dagelijks stappen, had een fijne vrienden om zich heen, maar wanneer zij alleen was, voelde zij zich eenzaam en ongelukkig. Monique had veel last van paniekaanvallen en was continue opzoek naar afleiding om zichzelf maar niet ongelukkig te hoeven voelen. De stilte was haar grootste vijand. Monique belandde in een burn-out.

Toen Monique door haar slechte slapen net op tijd wakker werd in een huisje dat in brand stond, besefte zij meer dan ooit dat het leven zomaar voorbij kan zijn. Dit besef kwam zo hard binnen dat Monique besefte dat zij niet aan het stuur stond van haar eigen leven. ”Stap uit je slachtofferrol en neem leiderschap over je eigen leven” zei zij hardop tegen zichzelf. En zo begon haar nieuwe proces opzoek naar zich. Wat wil ik nu écht? Maar vooral de vraag wie ben ik?

Het was Monique haar beste beslissing ooit om te investeren in coachtrajecten en zichzelf persoonlijk te gaan ontwikkelen. Zichzelf laten begeleiden door mensen die waren waar zij wilde zijn. Wat deden zij anders en waarom zijn zij wel gelukkig?

Wanneer was het leef met LEF moment van Monique om er ook echt voor te gaan?

Monique ontdekte haar passie en kreeg een missie. Zij wilde ambitieuze vrouwen coachen met dertigersdilemma’s. Het ontdekken van hun passie, leren hun grenzen aan te geven en zelfvertrouwen op te bouwen. Die missie werd zo sterk dat Monique alleen maar dacht ”fuck-it ik ga ervoor”. Het ging er voor Monique op dat moment niet om haar angsten om onder andere zichtbaar te zijn, maar juist om vrouwen te helpen die in hetzelfde schuitje zitten.

En zo is Monique iedere dag een kleine stap gaan zetten. Ze is gaan DOEN. Monique opende een bedrijfspagina op Facebook en begon te posten wat zij wilde delen met de wereld. Ondertussen startte zij met De nieuwe coachopleiding van Dolly Heuveling van Beek en bleef zichzelf verder ontwikkelen.

Tip van Monique

Met hartkloppingen plaatste zij haar eerste video over perfectionisme. Volgens Monique zeker niet het beste materiaal als zij erop terugkijkt, maar zij moest ergens beginnen. En precies het proces van beginnen wilde zij met de rest van de wereld delen. Monique: ”Om anderen ook toe te staan om te beginnen, ook al is het nog niet goed. Want het juiste moment is altijd nu. De rest is uitstelgedrag.”

Wat Monique jou zou willen meegeven

Monique ”Je leert het alleen door te gaan doen. Ik stelde mezelf de vraag, wat is het ergste wat mij kan overkomen? Afwijzing van vrienden en familie. En daarna dacht ik maar ik ga niet dood. Uiteindelijk is het in je hoofd veel groter dan de werkelijkheid. Het viel namelijk allemaal wel mee. 

Hoe meer je doet wat bij jou past en bewuster je wordt, hoe sterker je intuïtie naar boven komt. En dan is er geen weg terug meer. Je gaat door, hoe spannend ook. Telkens zet je weer stappen op het pad wat jij te bewandelen hebt. Soms een stap terug om te voelen of het de juiste richting is en dan weer door.”

Leef met LEF

Monique heeft dan misschien in een burn-out mogen zitten, het was het beste wat haar had kunnen overkomen. Deze burn-out gaf haar het inzicht om voor zichzelf te gaan kiezen. Monique heeft sindsdien haar LEF bij elkaar geraapt om zichzelf op de eerste plek te zetten. Inmiddels coacht zij andere vrouwen hetzelfde te doen! Met een Leef met LEF mindset maak jij het verschil om je dromen na te jagen. LEF jij met ons mee?

Voor meer inspirerende verhalen van vrouwen met LEF, klik hier. Zij hebben allemaal het LEF gehad om voor zichzelf te kiezen en leven inmiddels hun droomleven!

Liefs,

Chantal & Naomi