fbpx

Deze week zetten wij graag Gabi in het zonnetje. Gabi ruilde haar kantoorbaan, haar luxe vinexwoning en huwelijk in voor een vrijer bestaan als alleenstaande moeder en ondernemer in Spanje. Een échte vrouw met Lef die haar hart volgt. Ben je benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder!

Wat doet Gabi precies?

Gabi is eigenaar van Petite Retreat en organiseert inspirerende mini-vakanties voor vrouwen die opzoek zijn naar een betere balans in hun leven en meer willen leven op hun eigen voorwaarden. Tijdens een laagdrempelig vier- of zesdaags programma met yoga, massage, goede gesprekken en heerlijk eten creëert Gabi met Petite Retreat in zonnig Fuerteventura ruimte voor ontspanning en nieuwe inzichten. Daarnaast werkt Gabi als onderzoeker en coach/docent.  

Wat zijn Gabi haar dromen?

Grappig genoeg heeft Gabi op dit moment geen hele grote dromen. Juist door voor zichzelf te kiezen, leeft zij inmiddels haar droomleven. Jarenlang heeft zij er namelijk van gedroomd om in het buitenland te wonen en werken, maar zag allerlei beren op de weg. Inmiddels pendelt Gabi tussen Nederland en Spanje en geniet zij ervan dat zij op beide plekken een thuis heeft. Gabi hoopt Petite Retreat verder te kunnen uitbouwen en nog meer vrouwen te laten inzien dat geld, tijd en je omgeving geen redenen hoeven te zijn om je talenten en dromen in de koelkast te laten. Hoe vet!!

Wat heeft Gabi doen besluiten om al haar LEF bij elkaar te rapen?

Een aantal jaar geleden was Gabi met haar vriendinnen op vakantie bij een andere vriendin die op Fuertaventura woon. Het was voor haar de eerste keer dat zij een week vrij was en ‘alleen’ op pad ging. Gabi werkte als jonge moeder zo’n vijftig uur per week in een kantoorbaan met grote verantwoordelijkheden.

Nadat Gabi een doodgeboren kindje had gekregen, bleef zij keihard werken. Zorgen voor anderen, zodat zij niet naar zichzelf en naar haar eigen verdriet hoefde te kijken. Dit zorgde er ook voor dat Gabi zichzelf ongemerkt een beetje was kwijtgeraakt. Gabi was onbewust heel erg bezig met de verwachtingen van anderen. Zij wilde namelijk niemand teleurstellen en wilde graag dat iedereen haar een goede moeder, een ambitieuze collega, leuke vriendin, betrokken dochter en toegewijde partner vond. Gabi was zo druk om aan al deze verwachtingen die zij overigens zelf had gecreëerd te voldoen, dat zij daarin zichzelf vergat.

Tijdens deze vakantie met haar vriendinnen, realiseerde Gabi zich dat het eigenlijk helemaal niet goed met haar ging. Gabi realiseerde zich dat zij eigenlijk helemaal niet meer wist wie ZIJ was en wat ZIJ wilde. Ze had zichzelf zo afgesloten voor haar gevoel, dat zij niet eens meer wist wat voor eten zij nu eigenlijk lekker vond. Gabi besloot om een aantal weekenden alleen door te brengen. Zij vulde haar weekenden met yoga, surflessen, las boeken en sliep veel. Door uit haar vaste omgeving en routine weg te zijn, kon zij zich betere focussen op zichzelf en op haar eigen behoeften.

Toen andere mensen hoorden over haar zelf ingerichte me-time weekenden, hoorde zij steeds vaker: ‘dat wil ik ook’. En doordat Gabi als ervaringsdeskundige wist wat me-time je allemaal kon opleveren, is zij sindsdien retreats gaan organiseren voor anderen. Op deze manier kan zij haar behoefte om voor anderen te zorgen, óók nog eens op een zakelijke manier inzetten! Win-win situatie!

Wanneer was het leef met LEF moment van Gabi om er ook echt voor te gaan?

Na Gabi haar eerste bezoek aan Fuertaventura volgde een periode van soul searching, een zoektocht naar haar ware IK. Doordat haar beiden behoeften zo goed samenkwamen bij het opzetten van retreats, had zij ook het LEF om hier écht iets van te maken. Haar motivatie kwam van binnenuit. Het ondernemerschap heeft Gabi echt op de been gehouden, want ondanks dat Gabi zichzelf meer had teruggevonden, ontspoorde haar huwelijk. Daardoor moest zij met haar kinderen verhuizen naar een kleine, maar hele leuke huurwoning en haar grote-mensen-huis met garage verkopen. Gabi verloor in deze tijd een hoop geld, spullen en vriendschappen. Maar terwijl haar oude leven uit elkaar viel, groeide en bloeide Petite Retreat eigenlijk vanzelf. De blije klanten, fijne collega’s en enthousiaste reacties gaven haar ontzettend veel positieve energie waardoor zij veel steviger in haar schoenen stond. Ook van familie en dierbare vrienden kreeg Gabi veel steun.

De belangrijkste les van Gabi is dan ook: ‘Als je dicht bij jezelf blijft, komen goede dingen vanzelf op je pad’. Eerder dacht Gabi altijd dat succes alleen mogelijk was als je er hard voor knokt, maar sinds Gabi veel meer bij zichzelf is gebleven, kwamen de juiste dingen op haar pad. Hierdoor is zij niet alleen een relaxter mens geworden, maar ook een meer ontspannen moeder en veel gelukkiger dan zij voorheen was! En dat wil toch iedereen?

Wat Gabi jou zou willen meegeven

Gabi: ‘Je mag buiten de lijntjes kleuren en je eigen pad volgen! Sterker nog, als je dat doet dan komen je talenten veel beter tot hun recht en heb je veel meer plezier. Voor moeders is dat misschien nog wel extra belangrijk. Want als ouder bepaal je grotendeels hoe je kinderen het leven (be)leven. Het leven is NU. En het is veel te kort om alleen maar te doen wat (je denkt dat) er van je verwacht wordt’.  

@carlijn_sijs (links) en @gabi_petite_retreat (rechts)

Leef met LEF

Gabi wilde zo graag alles voor iedereen goed doen, alle ballen hoog houden en verloor zichzelf daarin. Maar doordat zij het LEF had om voor zichzelf te kiezen, doet zij inmiddels dingen die veel beter aansluiten bij haar eigen behoeften. Haar kwaliteiten en passies komen samen in het organiseren van retreats en zij is een veel gelukkiger mens geworden! Ben jij nu ook benieuwd naar een retreat waarin jij kunt leren om te leven op jouw voorwaarden? Ga dan snel naar de website van Petite Retreat of kijk op @gabi_petite_retreat. Er worden vrijwel elke maand retreats georganiseerd en soms ook in samenwerking met coaching van deze #vrouwmetLEF Carlijn Sijs.

Met een Leef met LEF mindset maak jij het verschil om je dromen na te jagen. LEF jij met ons mee?

Liefs,

Chantal & Naomi