fbpx

Deze week zetten wij graag deze vrouw met LEF, Coco Chiara in het zonnetje. Inmiddels is Coco Chiara dolgelukkig als businesscoach, maar dat is lang niet altijd zo geweest. Er was een tijd waarin zij zichzelf helemaal kwijt was en niet het leven leidde dat zij voor ogen had. Maar inmiddels heeft zij zichzelf helemaal teruggevonden en staat zij helemaal in haar eigen kracht! Ben jij benieuwd naar het #vrouwmetlef verhaal van Coco? Lees dan snel verder!

Deze Queen had vroeger niet als doel om een eigen bedrijf te starten, maar wilde wel altijd al ‘de baas’ zijn. Uiteindelijk kwam daar ook het verlangen om te gaan ondernemen bij. Daar gingen wel wat jaren overheen en een lang verhaal aan vooraf.

Hoe Coco van stoere meid met LEF in een meisje-meisje veranderde

Na haar middelbare schoolperiode, besloot Coco een jaar naar het buitenland te gaan om van haar heimwee af te komen en om persoonlijk te groeien. Zij woonde een half jaar in Ohio, USA een een half jaar in Costa Rica. Het was een fantastische tijd, maar ook heel zwaar. Vooral toen zij terugkwam in Nederland had Coco moeite om weer te settelen in de ‘oude’ omgeving. Zij was namelijk niet meer de oude ‘ik’ en het voelde alsof haar ‘oude’ wereldje niets veranderd was. In het buitenland had zij vele mooie plannen gemaakt om in Nederland verder uit te werken. Maar door de verwachtingen die anderen van haar hadden, schoof zij deze plannen maar al te snel aan de kant.

Coco kreeg een relatie met een van haar beste vrienden. Achteraf gezien was dit voor haar een manier om het settelen gemakkelijker te maken. Iemand die voor haar keuzes kon maken zodat zij dat niet hoefde te doen. Het voelde op dat moment heel fijn om in die comfort zone te blijven, maar volgens Coco was het ook heel saai. Zij veranderde van een stoere meid met LEF naar een meisje-meisje die ja en amen zei. Zij verloor zichzelf compleet en de comfort zone waar zij in verbleef, begon langzaam tegen te zitten. Die ambitie die ergens in haar verscholen zat, moest er op de een of andere manier uit. Coco: ‘Als je dat niet toestaat, leef je niet in één lijn met hoe jij diep van binnen bent. Dat gaat schuren.’

Hoe Coco vervolgens weer voor zichzelf koos

Kortom, het was tijd voor actie. Tijd om uit die comfort zone te stappen en hoe eng zij dat ook vond, in 2016 zette zij een punt achter de relatie. Coco vond het doodeng om in het diepe te stappen en de relatie achter haar te laten, maar ze deed het toch. Naast de muur die zij om zich heen bouwde, creëerde zij ook een soort bewijsdrang. Alle dromen die Coco had, maar niet voor zichzelf waarmaakte, moest zij nu toch écht gaan waarmaken. Deze bewijsdrang naar zichzelf zorgde ervoor dat zij stopte met roken, intensief ging sporten, mediteerde, visualiseerde en een hele hoop zelfboeken las. Alles wat zij in zich had, wilde eruit! Alles in haar wilde naar beter, naar meer en naar anders. Coco wilde weten wie zij was en waarom zij hier op aarde was en zij deed er dan ook alles aan om daar achter te komen.

Ondanks dat Coco deze periode als heel heftig ervaarde, kreeg zij tijdens deze periode de kans om als freelancer voor de krant te gaan schrijven. Hier kon zij niet alleen haar passie voor schrijven in kwijt, maar werd zij ook getriggerd om na te denken over een eigen bedrijf. Haar passie voor schrijven en haar interesse voor persoonlijke groei zorgde ervoor dat zij is gaan bloggen. Coco wilde haar verhaal, haar persoonlijke groei met anderen delen omdat zij zelf die handvaten had gemist. Want wat doe je als je jezelf verloren bent? Hoe ontdek je wie je bent en wat je wilt?

Ontstaan van haar business

Het eerste jaar als freelancer was voor Coco heel leerzaam. Zij ontdekte namelijk dat zij geen freelancer maar ondernemer wilde zijn. Stapje voor stapje durfde zij steeds groter te denken. In 2018 besloot zij dan ook dat zij zichzelf door niets meer zou laten tegen houden. Zij was er meer dan klaar voor om voor zichzelf te kiezen en ervoor te gaan. Coco kreeg steeds meer vertrouwen in zichzelf, dealde met limiterende overtuigingen en durfde in zichzelf te investeren. En dat samen was precies wat het verschil maakte.

In 2019 heeft zij een rebranding gedaan en heeft zij de focus van particulier coaching verlegd naar business coaching. Haar business, bestaat nu in September precies 1 jaar. En als zij terugkijkt op de stappen die zij in die tussentijd heeft gezet, kan zij zeker zeggen dat zij trots op zichzelf is. Coco heeft zichzelf teruggevonden door zichzelf open te stellen. Dit is wat zij er zelf over zegt: ‘Nu heb ik een succesvolle coaching business, gave plannen voor 2020, een lieve vriendin waar ik onwijs happy mee ben en de lifestyle waar ik toen nog van droomde’. Hoe tof? Dat zou toch iedereen willen zeggen?

Wat doet Coco precies?

Op deze vraag had Coco maar één antwoord: “Not your ordinary business coach”. “Alles valt en staat met energie, ook in business. Het draait allemaal om het sturen van jouw eigen energie in de richting die je op wilt, naar de frequentie waarop jij ook wilt ontvangen. Coco vergelijkt business met seks: Om sneller en gemakkelijker je hoogtepunt te bereiken, is het belangrijk je te focussen en je energie bewust naar het eindpunt te sturen. Te veel in je hoofd gaan zitten en nadenken over je onzekerheden is funest voor het bereiken van je hoogtepunt, dat herkennen de meeste vrouwen wel (helaas). Daarnaast: Neem je tussendoor kleine pauzes en de tijd om de energie weer goed op te bouwen, kun je weer opnieuw naar een hoogtepunt toe werken. De enige vraag die dan nog lest is: Hoe veel fun kun je aan?”

Als business coach leert Coco ondernemers hoe ze bewust hun eigen energie kunnen sturen. Zo de stroomversnelling in, naar een hogere frequentie. Want je ontvangt op het energieniveau waar jezelf ook zit. Hoe hoger dat niveau, hoe gaver de dingen die je gaat ontvangen. Geld, plezier, business, liefde, alles wat je maar wilt.

Ze werkt alleen samen met ondernemers en artiesten die écht impact willen maken. De energie moet goed voelen. Vanuit daar bepaald zij samen hoe de energie sneller kan gaan stromen, zodat jij sneller kunt ontvangen en groeien, met meer gemak en vooral meer fun!

Wat is Coco Chiara haar grootste droom?

Toen wij de enige echte Queen vroegen wat haar grootste droom was, kon zij alleen maar zeggen dat zij al haar dromen aan het waarmaken is. Een beter antwoord hadden wij natuurlijk niet kunnen horen! Coco is een echte vrouw met LEF die van plan is om haar coaching business nog verder uit te breiden. Daarnaast plant ze om haar eigen boek te schrijven en meer te gaan spreken en delen over wat ze doet via de media en op events. Het is dan ook een grote droom om dit uiteindelijk internationaal te gaan doen. HOE VET?

Wat heeft Coco doen besluiten om al haar LEF bij elkaar te rapen?

”Niet geschoten is altijd mis” is iets wat Coco altijd al tegen zichzelf zei. En dit in combinatie met de gedachte ‘What have I got to loose?’ zorgde ervoor dat zij er gewoon eens voor wilde gaan. Coco was zo ontzettend klaar met hoe zij haar leven leidde en vroeg zichzelf af wat zij nu écht te verliezen had. Zij kon zich dan ook niet voorstellen dat het zou mislukken, waardoor mislukken dus ook gewoon geen optie was. ‘Een tegenslag is daardoor niet het einde, maar gewoon een tussenstop in de reis naar succes’. En dit kunnen wij als de dames van Inspiratiehonk alleen maar beamen! Want door het op deze manier te bekijken wordt het gemakkelijker om er gewoon voor te gaan. Dit is precies het belangrijkste ingrediënt om als #vrouwmetLEF door het leven te gaan!

Wanneer was het leef met LEF-moment van Coco om er ook echt voor te gaan?

Toen Coco uit haar relatie stapte, lag de wereld letterlijk aan haar voeten. Ze moest vanaf nul af aan alles opnieuw op gaan bouwen. Ze had niets. Dat was niet alleen heel eng en overweldigend, maar ook heel bevrijdend. Door dicht bij zichzelf te blijven kon Coco ook steeds beter de mogelijkheden zien die het haar bracht. Dit was de kans om voor zichzelf te kiezen en die kans heeft zij met beide handen aangegrepen!

Wat zou Coco anderen willen meegeven?

Dit zou Coco, oftewel the Queen of Routine jou willen meegeven: ‘Zo ontzettend veel haha.. Zet jezelf op nummer 1. En nee, dat is niet egoïstisch! Sterker nog, als jij jezelf geen prioriteit maakt kan jij er ook niet optimaal zijn voor anderen. Het zou dus egoïstisch zijn om het niet te doen.

Verder.. Creëer een sterke basis voor jezelf. Je kunt je energie- en frequentieniveau heel gemakkelijk verhogen door je basis te versterken. Eet zo veel mogelijk natuurlijke, plantaardige producten en zorg dat je meer beweegt en meer rust neemt. Alles valt of staat met jouw energie.. Maak het een prioriteit!

Ik ben begonnen met een ochtendroutine.. Elke dag tijd vrijmaken om mijn energieniveau te verhogen: visualisaties, meditatie, beweging (niet per se sport), schrijven, lezen of podcasts luisteren.. Voed jezelf met inspiratie. Verhoog je energieniveau en de rest in je leven gaat mee naar dat hogere niveau. Oh, en investeer in jezelf. You’re worth it!’

Leef met LEF

Coco heeft het LEF getoond om voor zichzelf te kiezen nadat zij zichzelf volledig was verloren. Tegenwoordig is jezelf verliezen in deze wereld, zo ontzettend makkelijk. Des te meer LEF het vergt om voor jezelf te kiezen en je eigen leven te gaan leiden. Coco heeft dat meer dan gedaan en is gelukkiger dan ooit! Zij heeft het LEF getoond om haar oude ‘identiteit’ achter zich te laten en volledig voor zichzelf te kiezen. Zij heeft het LEF getoond om uit haar comfort zone te stappen en er volledig voor te gaan! Wij hebben ontzettend veel bewondering voor de manier waarop Coco het heft in eigen handen is gaan nemen. En hoe zij aan het stuur van haar eigen droomleven is gaan staan. Met een Leef met LEF mindset maak jij het verschil om je dromen na te jagen. LEF jij met ons mee?

Voor meer inspirerende verhalen van vrouwen met LEF, klik hier. Zij hebben allemaal het LEF gehad om voor zichzelf te kiezen en leven inmiddels hun droomleven!

Liefs,

Chantal & Naomi