fbpx

Voor de een is de vakantie al aangebroken terwijl de ander nog een uurtje door werkt om de kerst stressloos door te kunnen komen. Ondanks dat Kerst voor velen een moment is om naar uit te kijken, ervaren de meesten toch ook aardig wat stress. Maar hoe ga je daar tijdens de kerstdagen nu het beste mee om? Op de valreep delen wij nóg net 3 tips voor een stressloze kerst!

1. Doe geen dingen die je niet wilt doen.

Iedereen lijkt tijdens kerst ineens iets van je te willen. Herkenbaar? De een wil een zes-gangen-diner organiseren en de ander wil cadeautjes onder de kerstboom en dan hebben we het nog niet eens over de keuzes die je hebt waar je uberhaupt kerst gaat vieren. De kans om overwhelmed te raken is meer dan ooit aanwezig. Juist daarom delen wij drie tips tips voor een stressloze kerst. Het is niet alleen de kerstdagen zelf, maar vooral de voorbereidingen voorafgaan die het stressvol maken. Bedenk voor jezelf waar jij energie van krijgt en wat JIJ tijdens deze dagen kunt doen om dicht bij jezelf te blijven. Heb jij geen zin in die ene boswandeling met de hele familie en heb je even tijd voor jezelf nodig? DOE HET! Heb jij zin om die kerstworkout in de lokale gym te gaan doen terwijl anderen nóg eens met zijn allen willen eten, DOE HET! Probeer energie te halen uit dingen die jij voor jezelf kunt doen! Des te meer heb je weer te geven tijdens het diner!

tips voor een stressloze kerst

2. Accepteer hulp die wordt aangeboden

Wanneer jij druk bezig bent met alle voorbereidingen wordt er ongetwijfeld door een goedbedoelde gast, vriend of familielid hulp aangeboden. Hoe graag je het ook alleen zou willen doen omdat je denkt dat jij een powervrouw bent, ACCEPTEER die hulp! Als vrouw met LEF ben je niet alleen goed in het kiezen voor jezelf, maar ook in het accepteren van hulp. Want ook dit doe jij uiteindelijk voor jezelf! Accepteer de hulp in de keuken, of iemand die iets voor je wilt meenemen, of de koffie uitdeelt aan de gasten. Accepteer de hulp van alle mensen om je heen. Ze doen het voor jou!

Merry Christmas!

3. Omarm de dingen die misgaan

Dingen gaan nu eenmaal mis. Oók met kerstmis! Of misschien juist met kerstmis! En dat is helemáál niet erg. Want juist die foutjes de feestdagen zo bijzonder. Het zijn de foutjes waar iedereen over een paar jaar nog over praat. Is dat niet fantastisch?

Wij wensen je een hele fijne, stressloze en liefdevolle kerst! Geniet van al het eten, alle mensen en wees dankbaar voor het leven! 

Liefs,

Chantal & Naomi

P.S. Wil jij jouw 2020 nou beginnen met een heldere bucketlist om al jouw dromen uit te laten komen, schrijf je dan in voor onze online masterclass: Een bucketlist met LEF via deze pagina! Wij hopen je daar te zien!

En vergeet ons niet te volgen op Instagram voor nóg meer inspiratie en vrouwen met LEF!