fbpx

Afgelopen zomer toen ik (Chantal) net in Australië was aangekomen en Darwin aan het ontdekken was, merkte ik niet alleen op dat Australiërs nooit met een koptelefoon of oortjes in lopen, maar ook dat ik aan het luisteren was naar een podcast van Thijs Lindhout en Clen Verkleij over dé Purpuz planner 2020! Heb je deze nog niet gezien? Luister of bekijk deze hier:

Zoektocht naar dé planner!

In mijn zoektocht naar het vinden van de juiste planner was ik verschillende planners tegen gekomen, waaronder de Purpuz planner 2020. Toch was mijn oog dat jaar gevallen op de succesplanner. En ondanks dat ik heel tevreden was, ben ik als échte Hollander altijd opzoek naar beter en meer. Een planner waarbij ik nóg beter mijn dagen kon plannen, mijn doelen kon opschrijven, duidelijkheid kon creëren en kon reflecteren op de stappen die ik had gezet zodat ik al mijn dromen zou kunnen waarmaken! Ik was rete-enthousiast over de Purpuz planner 2020

Agenda versus Planner 

Waar we ‘vroeger’ nog enthousiast naar de boekenwinkel gingen om onze jaarlijkse schoolagenda of jaar agenda uit te kiezen, komen nu sinds een aantal jaar de planners om de hoek kijken. In beiden houden we bij wat we die dag moeten doen, waar en wanneer we per week moeten zijn, maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Een agenda is als het ware een boekwerk van papier of een digitaal bestand waarin de dagen van een jaar staan. Dit bestaat meestal uit een weekoverzicht met de datum en de dagen van week. Mensen gebruiken een agenda om belangrijke afspraken in te noteren. Je kunt hierbij denken aan afspraken zoals etentjes, werkafspraken, tentamens etc. 

Een planner kan zowel een magnetisch bord of een boekwerk van papier zijn. In een planner kan een agenda functie verweven zitten, maar het doel van een planner is om jou te helpen bij het realiseren van je doelen. En om deze doelen te kunnen behalen, is het vaak handig om per dag, week of maand te bekijken wat je kunt doen om daar ook écht te komen. 

Maar wat is dan het echte verschil tussen een agenda en een planner?

De prijzen van een planner liggen vaak hoger dan die van een agenda. En dat is niet voor niets! Een planner biedt namelijk veel meer dan een agenda. Een agenda biedt een overzicht van weken, maanden en data, maar een planner biedt zoveel meer dan dat. Een Planner gaat in op wat jij dit jaar wilt bereiken en biedt daarbij het volgende:

  • Mindmaps
  • Doelen
  • Visionboard
  • Stappenplannen
  • Affirmaties
  • Inspirerende quotes 
  • Reflectie-momenten. Pagina’s waarbij je gaat kijken naar wat er de afgelopen maand goed ging, wat je deze maand anders zou kunnen doen en wat je doelen voor de aankomende maand zijn. 
  • Lege pagina’s tussendoor om notities te maken
  • To-do lijsten om een handige opsomming te kunnen maken over wat je die week moet doen om je doel te bereiken. 

Een planner is dus veel meer dan een agenda. Het helpt je om richting te geven en om je doelen te behalen. Want wanneer jij het grotere plaatje voor ogen ziet, en je van punt A naar B wilt, moet je weten welke stappen je kunt zetten om daar te komen. En daar kan een planner jou bij ondersteunen!

Purpuz planner 2020

De Purpuz planner 2020 is geen gewone agenda. Het is een tool om jou te begeleiden naar een gelukkiger leven waarin jij al jouw dromen gaat waarmaken. De Purpuz planner biedt acht tools die jou gaan helpen om niet alleen dichter bij je doel te komen, maar ze ook echt te gaan behalen. En juist dát spreekt ons zo erg aan. De tools helpen je jouw dromen om te zetten in een planbaar doel en vervolgens te reflecteren op de voortgang naar het behalen van jouw doel. 

In de podcast van Thijs Lindhout en Clen Verkleij zei Clen het volgende: ‘’Je wilt altijd ergens naartoe. Je hebt een punt A en een punt B. En mensen die zeggen dat ze geen doel hebben, die LIEGEN. Er is behoudt. Er is een weerstand’’. En gelijk heeft hij. Vroeger als kind konden we eindeloos dromen, visualiseren en zagen we het allemaal voor ons. We geloofden erin dat we alles konden bereiken wat we maar wilden. Maar tegenwoordig zijn we veel te bang. We zien allemaal belemmeringen, durven niet meer te dromen en weten dus automatisch ook niet meer welke stappen we moeten nemen. We nemen genoegen met het leven dat we hebben, terwijl we weten dat het leven zoveel meer voor ons in petto heeft. En daar kan de Purpuz planner jou onder andere bij helpen.

Purpuz planner 2020

Stap 1. Visualiseer je dromen

De eerste stap om te komen waar jij graag wilt zijn, is om je dromen te visualiseren. Stel jezelf eens de volgende vragen:

Wat zou jij willen met je leven? 

Waar droom jij van? 

Hoe ziet jouw ideale leven eruit? 

Wat voor werk doe je?

Met wie ga je om?

Wat voor sport doe je? 

Vind je het lastig om antwoordt geven op deze vragen? Ga dan bij jezelf na wat jou frustreert en wat jou op dit moment stress geeft. Want zoals Clen zelf zegt: ‘’Achter frustratie zit een verlangen en dat verlangen geeft weer een doel’’. 

Stap 2. Orden je dromen

De tweede stap is misschien wel nóg belangrijker dan de eerste stap. Deze stap gaat over je intrinsieke motivatie. Intrinsieke motivatie is de motivatie die uit jezelf komt. Het zorgt ervoor dat een doel behaald wordt of niet. Want wanneer de motivatie écht vanuit jezelf komt, kan je niet alleen beter omgaan met tegenslagen en obstakels, maar durf je er ook veel meer voor te vechten om iets voor elkaar te krijgen. Bij deze stap stel je jezelf dan ook twee vragen:

1. hoe graag wil ik dit nou echt?
2. hoeveel energie krijg ik ervan om aan deze droom te werken? 

Stel bovenstaande vragen per droom en ga na hoe veel je energie krijgt van een bepaalde droom. Bij welke droom zie jij het eindresultaat al gelijk voor je? En waar krijg jij de meeste energie van? Bij welke droom sta jij gelijk te stuiteren om aan de slag te gaan? En bij welke droom zie jij alsnog meer obstakels dan mogelijkheden? 

Purpuz planner 2020

Stap 3. Omcirkel de droom waar je de meeste energie voor hebt

Deze stap in de Purpuz planner 2020 is eigenlijk een stap die is verweven met de tweede stap. Bij stap twee heb je je dromen onder de loep genomen en bij stap drie hoef je alleen maar de dromen te omcirkelen waar jij de meeste energie van krijgt! Alleen actie geeft resultaat, dus omcirkel de dromen waarvoor jij in actie wilt komen. Omcirkel de dromen waarbij jij het eindresultaat al voor je ziet en maak hier een visionboard van!

Stap 4. Grote dromen opdelen in kleine stapjes

Deze vierde stap is cruciaal. Bij deze stap gaan we onze grote doelen opdelen in kleine stapjes. Waarom? Een kleine stap zet je makkelijker. Bij het zetten van een kleine stap ervaar je eerder een succeservaring en zet je makkelijker het volgende stapje. We springen niet van steen naar steen waarbij de kans ontstaat dat je valt en van je pad afwijkt, maar we nemen kleine stapjes, één voor één om op het pad te blijven om onze doelen te behalen. Het belangrijkste is dat we niet alleen van de eindbestemming gaan genieten, maar ook van de reis ernaartoe. En hoe kan dat nou beter wanneer jij meer succeservaringen ervaart?

Stap 5. Je Purpuz pad

Je weet wat je wilt, je ziet het helemaal voor je, maar om je doel nog helderder te krijgen, is dit misschien wel de leukste stap die we gaan zetten. Bij deze stap creëer je namelijk jouw Purpuz pad, om een concreet overzicht te krijgen. Je hebt niet alleen het overzicht over welke stappen jij kunt zetten, maar je gaat er een tijdspad in aanbrengen. Zo weet jij precies wanneer jij bepaalde stappen gedaan wilt krijgen om uiteindelijk jouw doelen te bereiken. Je creëert een duidelijk en vooral concreet pad die jij wilt gaan bewandelen. 

Stap 6. Deadline

De deadline. De dag waarop jij jouw doelen en dromen gaat behalen! Jij bent degene die deze dag gaat bepalen. Jij bent degene die mag bepalen of je wél of niet je doelen behaalt en wanneer jij dat behaalt. Jij bent. Verantwoordelijk en dus ook of jij het op jouw zelf gekozen deadline behaalt. Kies een datum, zet hem groot in je agenda, maar wees realistisch! 

Stap 7. Maandplanning

Je weet nu wanneer jij jouw doelen wilt bereiken en dus kan jij nu bepalen wat jij per maand moet doen. Breek de stappen op die jij moet zetten om vanaf NU naar jouw einddoel te komen. Deel ze op in de maanden die je hebt en schrijf ze op in je Purpuz planner. 

Purpuz planner 2020

Stap 8. Weekplanning

En zoals we al eerder hebben gezegd. Kleine stapjes zorgen niet alleen voor helderheid, maar deze maken ook het verschil! Kijk welke stappen jij per week kunt zetten en zorg dat het haalbaar is. Haalbare stappen zorgen voor succeservaringen en succeservaringen zorgen ervoor dat jij doorgaat met waar je mee bezig bent! 

Stap 9. Dagplanning

En als allerlaatste, maak de stapjes nóg kleiner. Kies welke stappen jij per dag kunt gaan zetten! Welke stap kan jij vandaag al zetten? Het fijne aan de Purpuz planner 2020 is dat je per dag heel concreet kunt invullen wat je to-do’s per tijdsbestek is. Dit geeft niet alleen helderheid, maar vooral heel veel overzicht. En overzicht zorgt weer voor rust!

Leef met LEF

Het toffe vinden wij dat wij zelf ook precies op deze manier aan de slag gaan. En daarom sluit de Purpuz planner 2020 ook zo goed bij de leef-met-LEF-methode. De manier waarop je grenzeloos kunt dromen, je een overzicht creëert en een helder plan hebt om dat leven te creëren die jij wilt leven. Weet jij precies wat je wilt? Maar durf je de stap niet te zetten? Maak het kleiner. Misschien is de stap nog te groot voor je en moet je hem nóg kleiner maken. En onthoud ook dat uit je comfort zone stappen soms eng kan zijn. Maar dat betekent niet dat je het niet moet doen. Maak het klein en overzichtelijk, reik je hand uit naar je angst en neem het mee. 

Je agenda voor 2020 & lifecoach in één

WINACTIE

Benieuwd naar hoe jij jouw doelen voor 2020 kunt behalen? Onder al onze volgers mogen wij er nu TWEE weggeven! Wil jij van 2020 jouw droomjaar maken? Doe dan snel mee met deze toffe winactie!

Stap 1: Volg @yourpurpuz op Instagram

Stap 2: Volg @inspiratiehonk op Instagram

Stap 3: Schrijf je hier in voor de Masterclass: het creëren van een bucketlist met LEF voor méér win kans!

Kan je nou niet wachten om aan de slag te gaan? Dan kun je de Purpuz planner 2020 hier in een pdf. bestand downloaden, of je kunt de planner hier gewoon bestellen!

Wij zijn benieuwd naar jouw dromen en naar de stappen die jij NU al kunt zetten. 

Liefs,

Chantal & Naomi