fbpx

Wil je jouw droomleven creëren? Een droomleven leiden klinkt mooi. Misschien soms wel te mooi om waar te zijn. En wellicht heb je nog niet eens nagedacht over jouw eigen droomleven. Veel mensen weten namelijk niet hoe hun droomleven er eigenlijk uit ziet. Ze weten niet goed wat ze willen en als ze wel weten wat ze willen vinden ze het moeilijk om in actie te komen en de juiste stappen te zetten naar dat droomleven. Maar toch kun je zelf veel doen om jouw droomleven te creëren. Wij geven 3 tips voor het creëren van jouw droomleven!

1. Stel goede vragen om jouw droomleven te creëren

Een van de belangrijkste vaardigheden in je leven is het stellen van goede vragen. Goede vragen stellen leidt tot helderheid en geeft inzicht. Een onduidelijke vraag leidt altijd tot een onduidelijk antwoord. Als je vraag niet duidelijk en helder is dan zul je een antwoord krijgen waar je niet veel mee kunt. Definieer je vraag zo helder en duidelijk mogelijk en neem tijd om gericht met aandacht over de vraag na te denken.

Wil je jouw droomleven bereiken dan is het allereerst van belang dat je weet wat dit droomleven inhoudt. Stel jezelf de volgende vragen:
‘Wat wil je echt?’
‘Waarom doe ik wat ik doe?
‘Wat maakt mij blij en gelukkig?
‘Leef ik mijn mooiste leven? Zo niet, wat moet ik doen om mijn mooiste leven te gaan leven?


‘Een vraag is je beste leraar.’ Het leven stelt ons vragen en geeft ons daarmee de kans te leren en te weten. Het leven is je altijd iets aan het leren. Vraag het jezelf. Een vraag is de weg naar begrijpen. Een vraag is als een spiegel. Als je in een spiegel kijkt zie je wie je bent. Voordat je in de spiegel keek was je er al. Alleen omdat je nog niet keek, wil dat niet zeggen dat je niet bestond. En als het een heldere, schone spiegel is, dan zul je jezelf heel scherp kunnen zien’
– Tulku Lobsang Rinpoche in 108 vragen uit de geheime kennis van Tibet

2. Stel heldere doelen

Wanneer je duidelijk hebt wat jouw droomleven inhoudt is het van belang om je verlangens om te zetten in concrete en heldere doelen. Waar ben je naar op weg als je geen idee hebt wat je bestemming is? Stel je voor, je stapt in een auto en je programmeert je navigatiesysteem met: doe maar wat. Waar denk je dan dat je uitkomt? Als je niet weet waar je naartoe wilt dan is de kans groot dat je ergens komt waar je niet wilt zien. 

Programmeer dus je eigen bestemming. Wat wil je als eindresultaat? Je moet exact weten waar je naartoe wilt.  Denk niet gelijk te groot. Een doel kan ook een tussenstap zijn om uiteindelijk je grotere doelen te behalen of je droom waar te maken.

Als je niet exact weet wat je wilt, hoe kun je het dan bereiken? Je kunt ook niet de weg ‘naar ergens’ vragen en verwachten dat iemand je vertelt hoe je daar komt.

3. Zet je angsten en belemmerende gedachten opzij

Heb je een duidelijk doel en weet je exact hoe jouw mooiste leven eruit ziet, maar kom je niet in actie vanwege angsten en belemmerende overtuigingen?

Ben je bang dat het toch niet kan dat het niet zal lukken? Bang om teleurgesteld te worden? Durf je daarom niet te dromen van je ideale leven? 

Stel jezelf de volgende vragen:
Waarom durf je niet te dromen?’
‘Waarom durf je niet voluit te leven?’

Besef dat alles met een gedachte begint. Alles is mindset. Het leven dat je leidt, de persoon die je bent is het resultaat van de gedachten die je hebt gehad en de beslissingen die je hebt genomen. Denk eens na welke overtuigingen jou belemmeren. 

Waarom komen deze belemmerende overtuigingen vandaan? Deze overtuigingen controleren namelijk hoe jij denkt en wat je doet. Ze bepalen de resultaten in je leven en je gedrag. Hoe zijn deze overtuigingen in je leven terecht gekomen? Waar komen ze vandaan? 

Verander je gedachten, verander je overtuigingen en je leven zal veranderen!

Liefs,

Chantal & Naomi