fbpx

Wat hebben de mensen die echt verschil hebben gemaakt met elkaar overeen? Ze hadden een droom. En ze geloofden en stonden voor hun droom. Nelson Mandela, Martin Luther King, Moeder Theresa, Walt Disney en vele anderen waren grote dromers met een visie. Alles begint bij het hebben van een droom. Van nature zijn wij geboren dromers, spontaan en ongeremd. Toch is bij veel mensen het innerlijk vuur gedoofd. Velen hebben het zo druk dat ze niet eens meer de moeite nemen om over hun dromen na te denken. Ze zijn moe en uitgeput en komen niet aan de dingen toe die ze echt leuk vinden. Waar ze echt gelukkig van worden.

GELUKKIG HOEFT HET NIET ZO TE ZIJN.

Wil jij weer ongeremd en spontaan door het leven gaan? Start met onderzoeken wat jouw droom is. Ik heb de zeven redenen op een rij gezet waarom het hebben van een droom zo belangrijk is en je verder helpt.

DE 7 REDENEN WAAROM JE EEN DROOM MOET HEBBEN!

1. EEN DROOM GEEFT JE RICHTING.

Het hebben van een droom vergemakkelijkt het maken van keuzes. Jouw droom wijst je een bepaalde richting op. Je hoeft je alleen nog af te vragen; brengt deze keuze mij dichter bij mijn droom of er verder vandaan. Je keuzes worden ineens logisch. Wanneer je jouw droom nog niet helder hebt, kan het ontdekken van een droom jouw droom worden.

2. EEN DROOM GEEFT JE ENERGIE EN STUWT JE VOORT OP JE PAD

Een droom komt van binnenuit. Het vuur wat zich in jou aanwakkert. Je hoeft jezelf niet meer vooruit te slepen. Je wordt gedragen door je droom.

3. EEN DROOM GEEFT JE FOCUS

Omdat je weet welke keuzes je hebt te maken en waar je jouw aandacht op kunt richten creëer je een vlijmscherpe FOCUS. Alle gedachtes die jou anders zouden afleiden zijn overboord.

4. EEN DROOM MAAKT HET ONZICHTBARE ZICHTBAAR. 

Walt Disney zei het al. “If you can dream it, you can do it.” We zijn wie we zijn, omdat we ons dat eerst verbeeld hebben.

5. EEN DROOM GEEFT ZELFVERTROUWEN EN MOTIVATIE.

Vijf kleine stapjes maken ook een grote sprong. Elke stap die je zet is een succes. Succes heb je nodig voor je zelfvertrouwen en zelfvertrouwen motiveert.

6. EEN DROOM HELPT JOU JE LEVEN IN TE RICHTEN OP BASIS VAN HETGEEN JIJ BELANGRIJK VINDT.

Hoe helderder het beeld is van jouw droom, des te groter is de kans dat het lukt. (wat is het?) Als je precies weet wat je wilt, kun je daar je leven op inrichten. Je kunt je agenda er veel beter op afstemmen. Het lukt om een veel beter beeld te scheppen van de mensen met wie jij jouw droom wilt realiseren.

7. AND LAST BUT NOT LEAST; HET HEBBEN VAN EEN DROOM IS VEEL BELANGRIJKER DAN HET BEHALEN VAN JE DROOM.

Een droom is een middel om in beweging te komen. Het is een middel om te genieten van de stappen die je zet. Het is een middel om je successen te vieren, groot of klein. Het is een middel om je verder te ontwikkelen, te groeien, exploreren en nieuwe mensen te ontmoeten.

“Als je iets anders wilt dan zal je ook iets anders moeten doen. Waarom dan niet meteen aan de slag met het leven van je dromen?”

Groetjes,

Alex

Ik ben Alex en ik ben online marketeer en help ondernemers met het verspreiden van hun visie middels social advertisement. Daarnaast ben ik één van de co-founders van de brand Spiritual Rebel. Ik vind het leuk om te schrijven over persoonlijke & spirituele ontwikkeling. Op Inspiratiehonk deel ik dan ook graag blogs over deze onderwerpen! Ik hoop jullie hiermee te kunnen inspireren!