fbpx

Iedereen heeft wel eens over zijn of haar bucketlist nagedacht. Ook jij! Maar heb je er alleen over nagedacht of heb je het ook wel eens op papier gezet? Want wanneer jij je bucketlist op papier zet, wordt het ineens ECHT! Er is vanaf dat moment geen weg meer terug! Vanaf het moment dat jij je dromen op papier hebt staan, kun je een plan gaan maken om stappen te ondernemen zodat jij je dromen uit kan laten komen. In deze blog delen wij 7 redenen waarom jij een bucketlist moet hebben. Op zoek naar ideeën voor een bucketlist? In deze blog deelden wij al 101 ideeën voor een bucketlist.

1. Je ondertekent een contract met jezelf om alles uit het leven te halen

Iedereen heeft op dit punt in zijn leven wel eens een contract getekend. Denk bijvoorbeeld aan een huurovereenkomst, een arbeidsovereenkomst of een lease-overeenkomst. Een contract teken je zodra jij de verantwoordelijkheid neemt voor datgene wat in het contract staat. Daarnaast neem jij de verantwoordelijkheid om de gevolgen ervan op je te nemen en wanneer er problemen ontstaan, deze op je te nemen.

Wanneer jij jouw bucketlist niet alleen maar in je hoofd laat zitten en op papier zet, wordt het ineens ECHT! Zie je bucketlist als een contract. Een contract naar jezelf waarbij jij de verantwoordelijkheid neemt om alles, maar dan ook echt álles uit het leven te halen. Een overeenkomst waar jij je handtekening onderzet en jij voor gaat vechten.

2. Een bucketlist geeft je helderheid

Het leven heeft een deadline. En maar al te vaak horen wij dat wanneer mensen op hun sterfbed liggen, dat zij hun leven anders hadden willen leven. En dat vinden wij eeuwig ZONDE! Want het leven is een feestje, maar jij moet wel zelf de slingers ophangen. Jij hebt de capaciteiten in je om jouw dromen waar te maken, alleen word je te vaak belemmerd door allerlei verschillende dingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • een gebrek aan zelfvertrouwen
  • belemmerende gedachten
  • een gebrek aan focus
  • een gebrek aan helderheid

Juist door jouw bucketlist op te schrijven, creëer je duidelijkheid. Alle dromen die jij waar wilt gaan maken, schrijf je op en ze staan voor je op papier. Vervolgens kan jij een plan gaan bedenken hoe jij die ene eerste stap kunt gaan zetten om deze droom waar te maken. Vervolgens zet je de volgende kleine stap en ineens ben je dichterbij dan je denkt!

3. Alles kan en alles mag

Op je bucketlist is niets te gek! Alles kan en alles mag. Wil jij uit een vliegtuig springen? Zet het op je bucketlist. Wil jij een nieuwe taal leren? Zet het op je bucketlist. Voor een bucketlist zijn geen limits! Schrijf alles op wat jij maar wenst en waar jij maar van droomt. Laat alle belemmerende overtuigingen los en durf te fantaseren. Denk niet aan het geld dat er voor nodig is of denk niet aan de reacties die je van je omgeving kunt verwachten. Waan je in je rijke kinderfantasie en schrijf alles op. En onthoud: er zijn geen limits! Alles kan en alles mag op jouw bucketlist!

4. Het vergroot je comfort zone

Wanneer jij je bucketlist op papier hebt staan, wordt het ineens echt! Wanneer jij naar je bucketlist staart, fantaseer je hoe iets eruit zou kunnen zien, hoe je je na een activiteit of overwinning zou voelen. Je bedenkt wat een stap zou kunnen zijn om deze droom in vervulling te laten gaan. Juist doordat jij precies doet waar JIJ blij van wordt, is de stap om het te gaan doen vele malen kleiner. Je neemt die stap namelijk voor jezelf en niet voor iemand anders. Door dicht bij jezelf te blijven en precies op te schrijven wat JIJ wilt, durf jij die ene stap te zetten. Jij durft uit je comfort zone te treden omdat JIJ dat wilt. Door die innerlijke motivatie vergroot jij keer op keer je comfort zone!

5. Het maakt gelukkig

Als het goed is heb jij allemaal dingen opgeschreven waar JIJ gelukkig van wordt. Dingen die jouw als persoon gelukkig maken. En ondanks dat we weten dat geluk binnenin zit en geluk niet afhankelijk is van het behalen van deze de dingen op je bucketlist, kan het zeker bijdragen aan jouw geluksgevoel. Jij hebt dingen opgeschreven vanuit je hart. En als jij dingen opschrijft die recht uit je hart komen, kan je haast niet ongelukkig worden toch?

6. Onmogelijke dingen worden mogelijk

Wanneer jij je al je dromen vanuit je hoofd op papier hebt gezet, worden alle dromen die eerst onmogelijk leken ineens mogelijk. Je gaat je er een beeld bij bedenken, hoe iets eruit zou zien, hoe jij je daarbij zou voelen en wat het je zou opleveren. Je gaat nadenken over welke stappen jij kan gaan zetten om het allemaal waar te maken. En juist doordat jij het al helemaal voor je ziet, komen die kleine stappen vanzelf.

7. Het geeft richting

Hoe onschuldig een papiertje met daarop al jouw dromen ook lijkt, het zorgt ervoor dat jij bewuster en gerichter jouw leven gaat leiden. Want hoe vaak horen wij wel niet dat wanneer iemand op een sterfbed ligt, hij of zij zijn of haar leven het liefst anders had ingevuld? ZONDE! Juist door alles op papier te zetten, plannen te maken en te durven dromen, kan jij richting aangeven om alles, maar dan ook echt ALLES uit jouw leven te halen! Jij wilt toch ook zeggen dat jij geleefd hebt?

Liefs,

Chantal & Naomi